Motion og sund kost kan forebygge åreforkalkning i benene

***

Del:
Åreforkalkning i benene

Åreforkalkning i benene og helt generelt åreforkalkning rammer en del personer over 60 år. Der findes flere behandlingsmuligheder, som både involverer medicin og operation. Men faktisk er det mest effektive, som du kan gøre, at ændre livsstil og at dyrke mere motion. Læs med her for at få mere viden om åreforkalkning, og hvordan du kan dyrke mere motion i hverdagen for at forebygge lidelsen.

Hvad er åreforkalkning i benene?

Åreforkalkning er faktisk en lidt misvisende betegnelse. I stedet burde sygdommen kaldes åreforfedtning, da årsagen til åreforkalkning primært er fedtaflejring i benene pga. for meget kolesterol i blodet. Dette gør, at der kommer til at ske en forsnævring af blodårerne, hvilket medfører, at blodet får sværere ved at cirkulere i kroppen. Ved åreforkalkning i ben nedsættes blodforsyningen dermed i benene, hvilket medfører flere komplikationer.

Hvad er symptomerne ved åreforkalkning i ben?

Typisk vil symptomerne på dette vise sig som smerter i benene, når man går eller bevæger benene. Smerterne er størst i læggen eller låret. I mere alvorlige tilfælde kan det også gøre ondt, når benet ikke er i bevægelse. I det allermest alvorlig tilfælde kan sår have svært ved at hele – i så fald er det meget vigtigt, at man kontakter en læge.

Risikofaktorer ved åreforkalkning i benene

Risikofaktorerne for udvikling af åreforkalkning ligger hovedsageligt i livsstilen. Ud over alder og gener er det nemlig rygning, motion og kost, som er de største risikofaktorer for at udvikle åreforkalkning. Hvis man er ryger, anbefales det derfor, at man så hurtigt som muligt stopper med at ryge. Derudover er det vigtigt at dyrke motion og at spise sundere, da dette bestemt også har en meget positiv effekt på det at blive sygdommen kvit. Gang er f.eks. lige så effektivt som en operation ved åreforkalkning i benene, viser denne artikel.

Kom i gang med motionen hos Fysio Bootcamp

Ønsker du at komme i gang med en sund livsstil for at forebygge åreforkalkning? I så fald er det en god at starte på et Bootcampforløb hos Fysio Bootcamp. Her kan du få gode råd om træning, som passer til lige akkurat din situation og dine behov. Træning bliver udført ud fra fysioterapeutisk viden, og dermed er der garanti for, at træningen er effektiv, sund og smertefri. Alt dette er med til at give dig en stærkere og sundere krop, som kan forbedre din mental og fysiske livskvalitet.

Vil du gerne træne med os?

Andre indlæg

Hovedpine og Fysioterapi

Nakkesmerter: Effektiv Smertelindring gennem Fysioterapi

Vil du gerne kontakte os?

Skriv en besked

         Telefon: 70 20 10 70                     Kontakt@fysiobootcamp.dk

Jeg sidder klar ved telefonen mandag – torsdag fra 12:30 til 14.30

Scroll to Top

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Interesseret?

Vi sidder klar Til at hjælpe dig!

Få et uforpligtende tilbud på virksomhedstræning.

Vi kontakter dig hurtigst muligt omkring jeres muligheder som virksomhed.

Skal vi finde en tid?

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning