Myten om de 10.000 skridt om dagen

***

Del:
Billedet viser en kvinde der går i sand, for at symbolisere at hun indhenter dagens antal skridt. 10.000 skridt

Du har nok hørt, at vi bør gå 10.000 skridt om dagen. Det har været mantraet i diverse sundhedskampagner, ligesom sundhedsapps på mobiler og smartwatches ofte har ti tusinde skridt som det daglige aktivitetsmål. Men er det virkelig nødvendigt for os at gå så langt dagligt for at få positive sundhedsgevinster? Nyere forskning viser, at færre skridt sagtens kan være nok, hvis man ikke har tid og overskud til at gå 10.000 daglige skridt.

En japansk skridttæller startede myten om de 10.000 skridt

Selvom man skulle tro, at det var grundig sundhedsforskning, som igangsatte myten om de 10.000 skridt om dagen, så skal svaret faktisk findes et helt andet sted. Det var nemlig en japansk skridttæller, som lancerede sig selv under navnet ’manpo-kei’. ’Manpo-kei’ kan oversættes til ’10.000 skridt-system’. Dermed var myten, det man kunne kalde en yderst vellykket reklamekampagne.

Nyere forskning reducerer daglige antal skridt gevaldigt – så du behøver ikke 10.000 skridt om dagen

Et studie fra Harvard University viser, at det ikke er nødvendigt at gå 10.000 skridt om dagen for at opnå positive sundhedseffekter; studiet tog udgangspunkt i 17.000 kvinder i alderen 62-101 år. I denne gruppe undersøgte de sundhedsgevinsterne ved at gå forskellige antal skridt om dagen. Undersøgelsen konkluderede, at 4400 skridt om dagen var nok til at reducere dødelighedsrisikoen markant. Efter 7500 skridt dagligt faldt effekten af flere skridt gradvist, så sundhedsfordelen blev mindre, jo mere der blev gået.

Jo mere motion, jo bedre – så hvis du har tid, så sigt da gerne efter 10.000 skridt om dagen

Studiet fra Harvard University skal dog ikke misforstås på den måde, at det ikke kan betale sig at gå mere end de 7500 skridt om dagen. Der er stadig en gavnlig effekt af at gå mere rent sundhedsmæssigt. Fordelen ved at gå 4000 skridt i stedet for 2000 skridt er imidlertid markant større end at gå 12.000 skridt i stedet for 10.000 skridt. Studiet skal i stedet forstås på den måde, at der selv ved begrænsede mængder motion er store sundhedsfordele. Derfor skal motion altså altid prioriteres i hverdagen.

Kom i gang med motion i dagligdagen

Det er vigtigt at få motion og bevægelse i dagligdagen – især hvis man har et stillesiddende arbejde. En Bootcamp fra Fysio Bootcamp er en metode til at få gang i motionsvaner. Her kan man få inspiration til øvelser, som kan bruges i hverdagen. En anden mulighed er online træningsforløb, hvor man kan få vejledning til øvelser og træningsforløb online – disse kan dermed passes ind i en travl hverdag.

Vil du gerne træne med os?

Andre indlæg

Hovedpine og Fysioterapi

Nakkesmerter: Effektiv Smertelindring gennem Fysioterapi

Vil du gerne kontakte os?

Skriv en besked

         Telefon: 70 20 10 70                     Kontakt@fysiobootcamp.dk

Jeg sidder klar ved telefonen mandag – torsdag fra 12:30 til 14.30

Scroll to Top

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Interesseret?

Vi sidder klar Til at hjælpe dig!

Få et uforpligtende tilbud på virksomhedstræning.

Vi kontakter dig hurtigst muligt omkring jeres muligheder som virksomhed.

Skal vi finde en tid?

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning