Bækkenbundstræning

***

Del:
Et billede af 4 personer, der lige har trænet deres bækkenbund. Bækkenbundstræning

Op imod hver 10. dansker har problemer med inkonsistens. Det kan være tabubelagt at have problemer med inkonsistens, og for mange er den også med til at gøre træning vanskeligt, da løft og buk kan forårsage inkonsistensen. Heldigvis kan bækkenbundstræning være med til at styrke bækkenbunden, hvilket er med til at forebygge inkonsistens.

Hvad er en bækkenbund?

En af årsagerne til inkonsistens skal findes i den såkaldt bækkenbund. Kort fortalt er bækkenbunden en muskelgruppe i underlivet, som sørger for, at der kan blive lukket af i urinrør, endetarm og skede. Både mænd og kvinder har en bækkenbund. Ved problemer med inkonsistens skyldes det typisk en for svag bækkenbund. Derfor er det i dette tilfælde nødvendigt med bækkenbundstræning, så bækkenbunden kan blive styrket.

Hvad er årsagerne til en slap bækkenbund?

Især alderen er med til at gøre bækkenbunden slappere, hvorfor det bliver sværere at holde på urin, luft og afføring. Kvinder rammes i højere grad af problemer med en slap bækkenbund, da især graviditet er med til at gøre bækkenbunden slappere. Der er dog også en del mænd, som har problemer med en slap bækkenbund, så bækkenbundstræning kan også hjælpe mange mænd.

Bækkenbundstræning – få styrket din bækkenbund

Bækkenbundstræning kan være med til at gøre din bækkenbund mindre slap, så der er mindre risiko for inkonsistens. Her kan du f.eks. foretage knibeøvelser, hvor du strammer din bækkenbund. En øvelse kan være, at du ligger på en træningsmåtte på gulvet med bøjede ben. Herefter kan du knibe, så du kan mærke, at endetarmen strammes. Den skal strammes i 6-8 sek, og øvelsen skal gentages ca. 10 gange.

Få hjælp af en fysioterapeut med bækkenbundstræning

Hvis du har problemer med en for slap bækkenbund, kan du få hjælp fra en af Fysio Bootcamps fysioterapeuter, som har stor erfaring. Du kan også få nærmere rådgivning og undersøgelser, som kan afdække dine udfordringer. Vi kan hjælpe med konkrete løsninger til, hvor de kan udbedres.

Vil du gerne træne med os?

Andre indlæg

Hovedpine og Fysioterapi

Nakkesmerter: Effektiv Smertelindring gennem Fysioterapi

Vil du gerne kontakte os?

Skriv en besked

         Telefon: 70 20 10 70                     Kontakt@fysiobootcamp.dk

Jeg sidder klar ved telefonen mandag – torsdag fra 12:30 til 14.30

Scroll to Top

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Interesseret?

Vi sidder klar Til at hjælpe dig!

Få et uforpligtende tilbud på virksomhedstræning.

Vi kontakter dig hurtigst muligt omkring jeres muligheder som virksomhed.

Skal vi finde en tid?

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning