Balleøvelser: Træning af baller

***

Del:
Balleøvelser

Mange ønsker at få faste baller og har dette som et mål i træningen. Ud over at det er flot med faste og stramme baller, så har stærke baller også mange fordele for ens træning og kropsstyrke generelt. Men hvilke øvelser er mest effektive til at opnå faste baller? Det vil dette indlæg dykke ned i med gode forslag til balleøvelser, som kan udføres derhjemme.

Hvad skal der fokuseres på i balleøvelser?

For at træne ballernes muskulatur er det naturligvis nødvendigt med øvelser, som aktiverer ballemusklerne. Dette kan både være øvelser, som udføres i stående tilstand og i liggende tilstand på gulvet. Yderligere er det nødvendigt, at disse øvelser udføres kontinuerligt over en længere periode, for at de har en effekt. Det kan f.eks. være 2-3 gange ugentligt.

Balleøvelser liggende på gulvet

Der findes flere øvelser af ballerne, som kan laves på gulvet. Mange af disse er særdeles effektive til træning af baller og vil ofte have gode resultater. Dog er det også en god idé at udføre stående øvelser, da disse også træner flere områder af kroppen.

Glute bridge: glute bridge er en nem og effektiv øvelse til træning af baller. I denne øvelse skal man ligge på ryggen på gulvet eller træningsmåtte. Herefter skal man med bøjede ben skubbe ryggen og ballerne op i luften, så ballerne på denne måde bliver aktiverede. Man kan se en video med øvelsen nedenfor.

Stående øvelser til træning af ballerne

Stående øvelser er også meget vigtige for at få stærke og stramme baller. Øvelserne kan både udføres med begge ben eller et ben (unilateral øvelse). Øvelser med et ben er faktisk mest effektive til at styrke musklerne i ballerne og dermed få strammere baller.

Squat: Squat er en klassisk ben- og lårøvelse, som også er rigtigt godt til at træne ballerne. Squat kan også laves med et ben, hvilket kan være med til at styrke ballerne endnu mere. Læs mere om squat her.

Lunges: en anden klassisk øvelse til træning af baller er lunges. Der er flere forskellige varianter af lunges, som på forskellig måde kan træne ballerne. Læs mere om lunges her.

Få en stærkere og mere fit krop på en Bootcamp

Det kan være godt at lave specifikke øvelser af ballerne, men det bedste er at træne hele kroppen. Netop dette får du mulighed for på en Bootcamp, hvor du også kommer til at træne i smuk natur i fællesskab med andre. Dermed kan du på en sjov og motiverende måde få en stærkere og mere fit krop med fysioterapeutisk træning.

Vil du gerne træne med os?

Andre indlæg

Hovedpine og Fysioterapi

Nakkesmerter: Effektiv Smertelindring gennem Fysioterapi

Vil du gerne kontakte os?

Skriv en besked

         Telefon: 70 20 10 70                     Kontakt@fysiobootcamp.dk

Jeg sidder klar ved telefonen mandag – torsdag fra 12:30 til 14.30

Scroll to Top

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Interesseret?

Vi sidder klar Til at hjælpe dig!

Få et uforpligtende tilbud på virksomhedstræning.

Vi kontakter dig hurtigst muligt omkring jeres muligheder som virksomhed.

Skal vi finde en tid?

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning