Dips – effektiv træning af skuldre, bryst og arme

***

Del:
Dips billede

Dips er en effektiv træningsøvelse. Desværre er denne øvelse ikke lige så kendt som dødløft og squat, selvom den inden for træningsverden er relativt velkendt. Dog er det en træningsøvelse med mange fordele, da den træner mange centrale områder af overkroppen, ligesom den skaber en større smidighed i skuldrene. Desuden kan dips laves overalt, da en bænk eller en stol er fint til at lave dips med kropsvægt.

Hvad er dips?

Dips er en øvelse, hvor man skubber kroppen op, mens armene er i en foroverbøjet position. For at denne øvelse kan lade sig gøre, er det nødvendigt at have en genstand eller et møbel, som man kan bruge til at skubbe kroppen op. Dette kan f.eks. være en stol eller en bænk. I fitnesscentre er der specifikke træningsredskaber til at lave dips på, men i dette indlæg vil der være fokus på, hvordan dips kan laves uden udstyr.

I nedenstående video er dip illustreret på et særligt træningsredskab for at give en fornemmelse af, hvordan øvelsen udføres:

Hvad træner man med dips?

Faktisk er dips en enormt god øvelse til at træne hele overkroppen, da både core, ryg, skuldre og arme er aktive. Dog er det især armene, herunder triceps, og skuldrene, som er mest aktive. Dermed bør dip indgå som en øvelse på lige fod med squats og dødløft, da øvelsen er så god til at styrke hele kroppen.

Dip på en stol eller bænk

Dips er en meget fleksibel øvelse og kan udføres på mange måder. Hvis man er erfaren med styrketræning og har styr på øvelsen, er det oplagt at udføre den med vægtbelastning. For begyndere i øvelsen er det imidlertid helt fint at lave den uden vægtbelastning, da dip med kropsvægt også kan give masser af styrke i hele overkroppen.

Da dips er en meget simpel øvelse, kan den også laves i hjemmet uden nogle former for avanceret udstyr. Øvelsen kan nemlig sagtens laves på en bænk eller stol. Det er i denne video illustreret, hvordan øvelsen f.eks. kan laves på en stol:

Få inspiration til træningsøvelser med personlig træning

Vil du gerne have inspiration til træningsøvelser, som kan styrke hele kroppen? I så fald kan personlig træning hos Fysio Bootcamp hjælpe dig på vej! Her kan du få træningsøvelser fra fysioterapeutiske eksperter, som er tilpassede til lige netop dig og dine behov og mål.

Vil du gerne træne med os?

Andre indlæg

Hovedpine og Fysioterapi

Nakkesmerter: Effektiv Smertelindring gennem Fysioterapi

Vil du gerne kontakte os?

Skriv en besked

         Telefon: 70 20 10 70                     Kontakt@fysiobootcamp.dk

Jeg sidder klar ved telefonen mandag – torsdag fra 12:30 til 14.30

Scroll to Top

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Interesseret?

Vi sidder klar Til at hjælpe dig!

Få et uforpligtende tilbud på virksomhedstræning.

Vi kontakter dig hurtigst muligt omkring jeres muligheder som virksomhed.

Skal vi finde en tid?

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning