Dødløft – kongeøvelsen til træning af hele kroppen

***

Del:
Dødløft

Dødløft er en af de mest populære træningsøvelser i styrketræning, og det er med god grund. Dødløft lægger nemlig selve fundamentet for en stærk krop og core, og derfor er den en helt centralt det af et træningsprogram. Selvom dødløft typisk bliver udført med vægtstænger, da øvelsen for mange kræver en relativt stor vægtbelastning, så kan den sagtens også udføres uden vægte. Der vil i dette indlæg komme eksempler på, hvordan dødløftøvelsen kan udføres med f.eks. elastikker og kettlebells.

Hvad er dødløft?

Dødløft er helt basalt en øvelse, hvor en vægtstang, eller anden form for modstand, skal løftes op fra jorden, mens armene er i en udstrakt tilstand ned langs kroppen. Selvom det i udgangspunkt er en relativt simpel øvelse, så kræver dødløft alligevel, at man lærer den grundlæggende teknik at kende, da en forkert teknik kan resultere i skader. Det er beskrevet i dette indlæg. Den rette dødløftsteknik er vist i videoen nedenfor. Dog er det en god idé i starten at få rådgivning fra en træner om den rette teknik, inden man bevæger sig ud i at løfte meget tunge vægte.

Hvad træner dødløft?

Det rette spørgsmål er måske i stedet – hvad træner dødløft ikke? Dødløft er nemlig en øvelse, som træner stort set hele kroppen. Dog er det især coren, ryggen og benene, som styrkes mest af dødløft med den rette teknik. Dødløftsøvelsen styrker ikke kun musklerne i kroppen, men øger også muskelmassen, hvilket bidrager til øget fedtforbrænding og en slankere krop. Desuden kan dødløft bidrage til øget knoglemasse og reducere kropsmerter.

Dødløft uden vægtstang: prøv med elastik eller kettlebell

Den helt klassiske dødløftsøvelse er med vægtstang. For mange er det også nødvendigt med en vægtstang, da der skal være en vis vægtbelastning, for at øvelsen får de ønskede resultater. Imidlertid er det ikke nødvendigt for mange nybegyndere at bruge en vægtstang – her kan det være fint med enten en kettlebell eller træningselastik som modstand. På denne måde kan man også lære den rette teknik at kende, før man starter på at træne med den helt tunge belastning. Øvelsen med elastik er illustreret i nedenstående video:

Hvad skal man huske, når man er begynder i øvelsen?

Dødløft er en øvelse, som i høj grad kan anbefales som en central del af alle træningsprogrammer! Men hvad skal man være opmærksom på, før man giver sig i kast med denne øvelse? Der er nogle gode råd her:

  • Lær den rette løfteteknik. Få evt. råd fra en personlig træner eller fysioterapeut, som kan iagttage dig, mens du foretager løftet
  • Sørg ikke for at have en for stor belastning til at starte med – dette kan overbelaste ryggen og give skader
  • Husk at have smidige muskler – stive muskler kan gøre den svært at lave den korrekte løft, og dette kan potentielt give rygsmerter

Ellers er det bare om at komme i gang og at få alle de mange fordele ud af træningen med dødløft.

Vil du gerne træne med os?

Andre indlæg

Hovedpine og Fysioterapi

Nakkesmerter: Effektiv Smertelindring gennem Fysioterapi

Vil du gerne kontakte os?

Skriv en besked

         Telefon: 70 20 10 70                     Kontakt@fysiobootcamp.dk

Jeg sidder klar ved telefonen mandag – torsdag fra 12:30 til 14.30

Scroll to Top

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Interesseret?

Vi sidder klar Til at hjælpe dig!

Få et uforpligtende tilbud på virksomhedstræning.

Vi kontakter dig hurtigst muligt omkring jeres muligheder som virksomhed.

Skal vi finde en tid?

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning