Studie: Så meget længere kan du leve, hvis du spiser den rette kost

***

Del:
Sund mad

Vi ved nok alle, at vi helst skal spise sundt og varieret med masser af grøntsager og en begrænset mængde kød, men hvordan kan sund kost helt konkret hjælpe på levealderen? Det har et norsk studie undersøgt, hvor de viser de konkrete fordele ved at skifte til sund kost i forhold til forventet levealder. Studiet tager udgangspunkt i en stor oversigt over studier om kost, så konklusionerne vurderes ud fra den bedste forskning på området.

Bælgfrugter og fuldkorn giver flere leveår

Ved at vælge bælgfrugter – dvs. linser, bønner og kikærter – og fuldkorn i stedet for forarbejdet kød og hvide kulhydrater kan der tilføjes mange år til den forventede levealder. Faktisk kan en 20-årig amerikaner forvente helt op til 10 leveår ekstra som kvinde og 13 leveår som mand, hvis personen spiser den mest optimale kost. Og selvom man stadig ikke er helt ung, så er der stadig store fordele ved at ændre kost; således kan en 60-årig amerikaner forvente 8 ekstra leveår ved at spise den meste optimale kost, mens en 80-årig kan forvente 3 ekstra leveår.

Små ændringer kan også give flere leveår

Selvom du måske tænker, at det er uoverskueligt at skulle fjerne alt kød, hvidt brød og sukker fra kosten for at få de ekstra leveår, så er der gode nyheder: små ændringer af kosten har også en betydelig effekt. Således viser studiet, at hvis man med en pragmatisk tilgang stadig vælger at bevare noget kød og sukker i sin kost, men samtidig spiser en betydelig mængde bælgfrugter og fuldkorn, så vil man som 20-årig stadig kunne få 6-7 ekstra leveår. Effekten af antal ekstra leveår bliver altså omtrent halveret, men der er stadig en betydelig effekt.

Kosten har en enorm betydning for vores levealder og generelle sundhed

I det hele taget er kosten undervurderet i forhold til dens betydning for vores sundhed. Det udtaler professor i Human Ernæring, Ulla Toft, i denne artikel. Foruden at give ekstra leveår kan den rigtige kost nemlig også give os en bedre sundhed i de år, som vi lever. Derudover er den rigtige kost også langt mere klima- og miljøvenlig, hvorfor den også har en stor betydning for den grønne omstilling.

Få en sund og lækker kost med en kostplan fra Fysio Bootcamp

Kunne du tænke dig en sund og lækker kost, som kan give dig en længere levealder, større overskud og bare generelt en bedre sundhed? I så fald skal du overveje at købe en kostplan fra Fysio Bootcamp. Her vil du kunne få en lækker og sund kostplan i hverdag, som kan give dig en sundere hverdag. Kostplanen kan opbygges efter dine konkret ønsker og målsætninger, så du kan komme i mål med den krop, som du ønsker.

Vil du gerne træne med os?

Andre indlæg

Hovedpine og Fysioterapi

Nakkesmerter: Effektiv Smertelindring gennem Fysioterapi

Vil du gerne kontakte os?

Skriv en besked

         Telefon: 70 20 10 70                     Kontakt@fysiobootcamp.dk

Jeg sidder klar ved telefonen mandag – torsdag fra 12:30 til 14.30

Scroll to Top

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Interesseret?

Vi sidder klar Til at hjælpe dig!

Få et uforpligtende tilbud på virksomhedstræning.

Vi kontakter dig hurtigst muligt omkring jeres muligheder som virksomhed.

Skal vi finde en tid?

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning