Frossen skulder

***

Del:
Et billede af en frossen skulder

En frossen skulder er en meget smertefuld tilstand, hvor der er store smerter i skulderen, og hvor det er svært at bevæge skulderen og derfor bruge armen. Den frosne skulder kan – pga. de store smerter og den manglende bevægelighed – gøre hverdagens gøremål svære, ligesom de store smerter kan gøre det vanskeligt at sove og finde ro. Derfor er det vigtigt, at lidelsen bliver behandlet, så du kan komme tilbage til en normal hverdag uden store smerter og ubehag.

Hvad er en frossen skulder?

En frossen skulder er en ret sjælden tilstand, som rammer ca. 2 % af befolkningen. Den medicinske betegnelse er ’kapsulit’, og det er en betændelsestilstand i den såkaldte ledkapsel. Ledkapslen er det område af skulderen, som omgiver ledskulderen. Det, som sker ved en frossen skulder, er, at ledkapslens bindevæv skrumper og efter noget tid klistrer sig sammen med ledhovedet. Det er dette, som giver de meget store smerter og den manglende bevægelighed.

Hvordan føles en frossen skulder?

En frossen skulder giver meget kraftige smerter. Det gør også ondt, når den er i ro, og da der også er kraftige smerter om natten, kan man have svært ved at sove. Derudover er det meget svært at bevæge skulderen udad, da den føles meget stiv og immobil. Det er en langvarig tilstand, som varer i typisk 1-3 år.

Hvad er årsagerne?

Ofte er det faktisk svært at sige, hvad der helt præcist er årsagen til tilstanden, og derfor bliver årsagen kaldt ukendt. Der er dog nogle, som får en lidelsen efter et fald eller en skade på skulderen. Hvis du heller ikke har bevæget skulderen i lang tid – det kan f.eks. være pga. gigt eller et brud – så kan det også resultere i frossen skulder.

Behandling af frossen skulder

Hvilken behandling, som du skal have, afhænger af, hvilken fase du er i med den frosne skulder. Hvis du er i en af de første faser af frossen skulder, hvor skulderen er meget smertefuldt og svær at bevæge, så skal du have medicinsk behandling eller evt. operation. Her skal du kontakte en speciallæge, som har ekspertise inden for feltet. Hvis du derimod er i en senere fase af tilstanden, hvor smerterne ikke er så kraftige længere, og du begynder mere ubesværet at kunne bevæge skulderen, så er fysioterapi en effektiv behandling til at afhjælpe tilstanden.

Få hjælp af professionelle fysioterapeuter

Fysio Bootcamp har ekspertise inden for fysioterapi, hvor der kan tilbydes mange forskellige typer behandlinger til fysioterapeutiske problemstillinger. Derfor kan du med fordel kontakte os, hvis du har brug for behandling og hjælp – f.eks. ved genoptræning.

Vil du gerne træne med os?

Andre indlæg

Hovedpine og Fysioterapi

Nakkesmerter: Effektiv Smertelindring gennem Fysioterapi

Vil du gerne kontakte os?

Skriv en besked

         Telefon: 70 20 10 70                     Kontakt@fysiobootcamp.dk

Jeg sidder klar ved telefonen mandag – torsdag fra 12:30 til 14.30

Scroll to Top

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Interesseret?

Vi sidder klar Til at hjælpe dig!

Få et uforpligtende tilbud på virksomhedstræning.

Vi kontakter dig hurtigst muligt omkring jeres muligheder som virksomhed.

Skal vi finde en tid?

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning