Fysioterapi kan sænke sygefravær på arbejdspladsen

***

Del:
Sygefraværsbilede

De primære årsager til langtidssygemeldinger er muskel- og skeletbesvær. Faktisk skyldes hele 40 % af alle langtidssygemeldinger, at der er problemer med musklerne eller knoglerne. Dermed er det yderst vigtigt for virksomheder at have fokus på at forebygge skader i kroppen, som kan ske på arbejdspladsen. Da det er meget forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvilke skader der er mest hyppige, vil fysioterapeutisk behandling og rådgivning være værd at investere i for en virksomhed.

Rygproblemer koster årligt 7 mia. i sygefravær

Ifølge Statens Institut for Folkesundhed er de årlige udgifter i tabt produktion pga. sygefravær i forbindelse med rygproblemer på 7 mia. kroner. Dermed er der massive udgifter ved rygsmerter for både staten og virksomheder, som er en af de mest hyppige fysioterapeutiske udfordringer. Virksomheder bør derfor være opmærksomme på denne problemstilling, da de på denne måde kan nedsætte risikoen for sygefravær på arbejdspladsen.

Et forskningsprojekt viser, at viden om årsager til og håndtering af rygproblemer kan nedsætte sygefravær pga. rygproblemer markant. Faktisk viste undersøgelsen, at større viden om rygproblemer halverede sygefraværet. Dermed kan en virksomhed undgå mange udgifter til sygefravær, hvis en fysioterapeut oplyser medarbejderne om viden om arbejdsstillinger, og hvordan man forebygger rygproblemer.

Livsstilsændringer kan forebygge langtidssygmeldinger

Livsstilen har vist sig at have en enorm betydning for risikoen for en langtidssygemelding. Således viser det sig, at rygning, overvægt og fysisk inaktivitet er de klart største risikofaktorer for langtidssygemeldinger. Dermed vil en sundere livsstil og mere bevægelse i virksomheden også forebygge risikoen for store udgifter til langtidssygemeldinger. Her vil en virksomhedstræning fra Fysio Bootcamp (en såkaldt Bootcamp) være værd at overveje, da der her bliver afholdt fællestræning udendørs for medarbejderne. En Bootcamp kan også være med til at styrke sammenholdet og kommunikationen i en virksomhed.

Hvordan kan Fysio Bootcamp hjælpe din virksomhed med fysioterapi?

Fysio Bootcamp er eksperter i at planlægge fysioterapeutiske træning, og dette kan vi også gøre for din virksomhed. Vi kan afholde træningen det sted, I som virksomhed ønsker, og vi vil også tilpasse træningen efter virksomhedens behov og ønsker. Dermed er I mere end velkomne til at kontakte os, hvis I gerne vil have mere information om vores tilbud til virksomheder.

Vil du gerne træne med os?

Andre indlæg

’Junkfood eksperimentet’. Hvor farligt er junkfood for kroppen?

Sådan kan du forlænge levealderen: Ni gode råd fra ”Gopler ældes baglæns”

Fordele og ulemper ved vegetarisk kost

Vil du gerne kontakte os?

Skriv en besked

         Telefon: 70 20 10 70                     Kontakt@fysiobootcamp.dk

Jeg sidder klar ved telefonen mandag – torsdag fra 12:30 til 14.30

Scroll to Top

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Interesseret?

Vi sidder klar Til at hjælpe dig!

Få et uforpligtende tilbud på virksomhedstræning.

Vi kontakter dig hurtigst muligt omkring jeres muligheder som virksomhed.

Skal vi finde en tid?

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning