Hjemmetræning – gode råd og øvelser

***

Del:
En kvinde der ligger på gulvet og laver mavebøjninger til hendes hjemmetræning

For mange er hjemmetræning en god metode til at få trænet i en travl og stressende hverdag, hvor der måske ikke lige er tid til at tage i fitnesscenteret. Dog kan det også for mange været svært at finde ud af, hvordan et træningsprogram til hjemmet skal indrettes. Derfor vil der i dette indlæg komme en række gode råd til, hvordan en effektiv hjemmetræning kan indrettes, så hele kroppen bliver trænet og styrket.

Træn regelmæssigt og hele kroppen for bedste resultater

For at vores muskler kan udvikles optimalt, bør de trænes to-tre gange ugentligt. Derfor bør du også lave et træningsprogram til derhjemme, som du gennemfører to-tre gange om ugen for at få de bedste resultater. Desuden skal du have fokus på at træne hele kroppen, da du på denne måde får trænet alle de store muskelgrupper. Hvis du har tiden og lysten til det, kan du også lave et såkaldt ’splitprogram’, hvor du træner fire-fem gange ugentligt med fokus på forskellige typer træning de enkelte dage af forskellige kropsdele.

Træningsøvelser til hjemmetræning

Overordnet skal du have fokus på tre typer øvelser til hjemmetræningen: overkropsøvelser med pres, overkropsøvelser med træk og benøvelser. Konkret kan et træningsprogram indrettes på følgende måde:

  1. Overkropsøvelser med pres: armbøjninger og skulderpres (f.eks. med træningselastik, kettlebell og håndvægt)
  2. Overkropsøvelser med træk: pull-ups (kropshævninger) og rows (kan f.eks. udføres med træningselastik eller slyngetræner)
  3. Benøvelser: squat, lunges og bækkenløft.

Disse øvelser kan evt. suppleres med mave-/coreøvelser. Det vigtigste er, at du udfører øvelser hyppigt over en lang periode. Den bedste træning er nemlig den træning, som udføres regelmæssigt i en lang periode. Derfor skal du vælge den træning, som du finder mest motiverende, og som du relativt nemt kan udføre. Resultaterne af træning kommer over tid og slet ikke med det samme. Med udgangspunkt i de førnævnte træningsøvelser har du et godt fundament for at få trænet hele kroppen.

Træningsudstyr til hjemmetræning

Det vil være en god idé at have noget basisudstyr til hjemmetræning. F.eks. er det en stor fordel at have en træningsmåtte til træningsøvelser i hjemmet. En træningselastik kan også bruges til mange øvelser, og derfor er en sådan også god at have til hjemmetræningen. Derudover skal håndvægte heller ikke glemmes, som kan bruges til utroligt mange øvelser, og som desuden kan give mere belastning, når du udvikler dig over tid.

Online træning kan give dig inspiration

Hvis du mangler inspiration til hjemmetræning, som er specifikt indrettet til dine behov, og som er udført at professionelle fysioterapeuter, så er et online træningsforløb fra Fysio Bootcamp bestemt værd at overveje. Her vil du få masser af øvelser, som kan give dig stor inspiration, ligesom du får en skræddersyet kostplan med i træningsforløbet. Dermed er du helt klædt på til at komme i gang med din træning i hjemmet!

Vil du gerne træne med os?

Andre indlæg

Hovedpine og Fysioterapi

Nakkesmerter: Effektiv Smertelindring gennem Fysioterapi

Vil du gerne kontakte os?

Skriv en besked

         Telefon: 70 20 10 70                     Kontakt@fysiobootcamp.dk

Jeg sidder klar ved telefonen mandag – torsdag fra 12:30 til 14.30

Scroll to Top

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Interesseret?

Vi sidder klar Til at hjælpe dig!

Få et uforpligtende tilbud på virksomhedstræning.

Vi kontakter dig hurtigst muligt omkring jeres muligheder som virksomhed.

Skal vi finde en tid?

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning