Hvad kan motion gøre for mit helbred?

***

Del:
Motion er godt for dit helbred

 

Vi er vist ikke længere i tvivl om, at motion er godt for helbredet, men hvad er det helt præcis der sker, når vi dyrker motion, som er så godt? Nedenfor har vi listet nogle af de fysiologiske og kropslige processer, som stimuleres, når du dyrker motion.

 

 

Positiv effekt på blodcirkulationen

 

 

Når du dyrker motion af en vis intensitet, stiger din puls, hvilket kommer sig af, at dit hjerte slår hurtigere. Hjertet slår hurtigere fordi, dine muskler stiller krav om mere ilt, som de kan omsætte til energi. Energien er nødvendig for at kunne udføre det fysiske arbejde, som du beder dem om. Stigningen i puls og hjertets slagrytme fungerer som træning for hjertet, hvis muskel bliver stærkere og således får nemmere ved at sende blod rundt i hele kroppen.

 

 

Forebygger stress og depression

 

 

Og hvordan kan det være? Flere studier peger på denne påstand og forklarer det ved, at der frigives hormoner og lykkebringende stoffer i hjernen, når du dyrker motion, og mængden af stresshormoner nedbringes, så længe der ikke er tale om en overanstrengelse. Det er serotonin, dopamin og forskellige endorfiner, som resulterer i et bedre humør post-træning. Et studie foretaget af University of Vermont i USA viste, at der ikke skal mere end 20 minutters træning til, før mængden af frigivne hormoner og stoffer er tilstrækkelig til at kunne forbedre dit humør i op til 12 timer (pubmed.gov). Resultaterne fra studiet viste samtidig, at der var færre depressionssymptomer hos de af forsøgspersonerne, som havde forsøgt at træne sig ud af deres depression, når sammenlignet med personer, som har forsøgt sig med antidepressiv medicinsk behandling.

 

 

Mere forebyggelse

 

 

For din krop gælder det, at én positiv forvandling automatisk vil have en positiv indvirkning andetsteds i dit indre. Måske du kan forestille dig, hvordan en forbedret blodcirkulation kan være med til at forebygge en række livsstilssygdomme som hjertekarsygdomme og type 2-diabetes. Men selv et generelt godt humør er, af studier, påvist at have en positiv indvirkning på immunforsvaret, som konstant arbejder på at beskytte kroppen mod infektion og sygdom.

 

 

Regelmæssig motion er altså godt både på kort sigt, i form af et effektivt humør-boost, og på lang sigt, og det er aldrig for sent at komme i gang!

 

 

I denne video kan du høre en af vores mandlige forløbsdeltagere fortælle om hans oplevelse af træningsforløbet:

 

Bliv en bootcamper

 

Vil du gerne træne med os?

Andre indlæg

Hovedpine og Fysioterapi

Nakkesmerter: Effektiv Smertelindring gennem Fysioterapi

Vil du gerne kontakte os?

Skriv en besked

         Telefon: 70 20 10 70                     Kontakt@fysiobootcamp.dk

Jeg sidder klar ved telefonen mandag – torsdag fra 12:30 til 14.30

Scroll to Top

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Interesseret?

Vi sidder klar Til at hjælpe dig!

Få et uforpligtende tilbud på virksomhedstræning.

Vi kontakter dig hurtigst muligt omkring jeres muligheder som virksomhed.

Skal vi finde en tid?

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning