Styrk immunforsvaret med motion og sund kost

***

Del:
styrk immunforsvaret

Kan man styrk immunforsvaret, eller er ens immunforsvar forudbestemt af de gener, som man er født med? Selvom generne spiller en stor rolle for ens immunforsvar, så kan man dog stadig gøre meget for at styrke immunforsvaret. Sund livsstil er klart den bedste metode til at få et styrket immunforsvar, mens hurtige løsninger som kosttilskud og vitaminer ofte ikke har den store effekt. Læs med her for at få viden om, hvordan man kan styrke immunforsvaret.

Immunforsvaret – meget kort fortalt

Immunforsvaret er yderst komplekst, og der kan skrives tusindvis af afhandlinger og artikler om dens mange funktioner. Men hvordan kan man på en simpel måde forstå immunforsvaret? Her skal man forestille dig immunforsvaret som en hær, som beskytter imod bakterier og virus udefra, så man kan fastholde sin sundhed og undgå sygdomme.

Ligesom en hær så har cellerne i immunforsvaret også forskellige funktioner, så kroppen kan blive beskyttet. Her vil celler som hvide blodlegemer og antigener være dem, som er med til at patruljere kroppen og advare om angreb udefra. Modsat vil celler som B-celler og T-celler primært være dem, som angriber de udefrakommende vira og bakterier. Derfor fungerer immunforsvaret i et komplekst samspil mellem celler, som forsvarer, og celler, som angriber.

Hvordan kan du styrk immunforsvaret?

Mange produkter markedsfører sig med, at de kan styrke immunforsvaret. Dog har de i langt de fleste tilfælde højest en yderst minimal effekt på at styrke immunforsvaret. I stedet er en helt almindelig aktiv og sund livsstil den klart bedste medicin til at styrke immunforsvaret. Derfor er der her disse generelle råd, som kan hjælpe til et styrket immunforsvar:

  • Undgå rygning

Rygning har helt entydigt en negativ betydning for vores generelle sundhedstilstand – herunder også vores immunforsvar. Derfor skal man undgå rygning, hvis man vil have styrket immunforsvaret.

  • Dyrk motion

Ved at dyrke motion bliver immunforsvaret booste, ligesom kroppen generelt styrkes. Dette er alt sammen med til at styrke immunforsvaret.

  • Spis sundt og varieret

En sund og varieret kost med masser af grøntsager og vitaminer er med til at give et stærkere immunforsvaret. Modsat er en fed og ensformig kost med til at give et svækket immunforsvar.

  • Sørg for at undgå overvægt

Overvægt og især fedme er med til at svække immunforsvaret. Derfor skal man bestemt sørge for at undgå overvægt for at få et stærkt immunforsvar.

  • Få nok søvn

Gode søvnrytmer er med til at sørge for et stærkt immunforsvar. Derfor skal man bestemt sørge for at få en god og dyb søvn i 7-9 timer hver nat, for at immunforsvaret kan fortsætte med at være stærkt og sundt.

  • Undgå stress

Stress er med til at svække immunforsvaret, hvorfor stressede ofte vil opleve at blive hyppigere syge og infektionsramte. Selvom det naturligvis er svært at undgå stress, da det kan ramme uforudset, så skal man sørge for at have vaner i hverdagen, så sænker risikoen for at få stress.

Styrker D-vitamintilskud immunforsvaret?

Mange har formentlig hørt, at D-vitamin – som man f.eks. kan få gennem fed fisk, sol og kosttilskud – er med til at styrke immunforsvaret. Men passer dette? Og er det i så fald en god idé at spise kosttilskud om vinteren med D-vitamin?

Svaret er både-og. D-vitamin har beviseligt en funktion i forhold til regulering og styrkelse af immunforsvaret. Imidlertid er det uklart, om det er nødvendigt med D-vitamin i form af kosttilskud, eller om vi får nok D-vitamin fra solen og en almindelig sund og varieret kost. Mens dette studie peger på, at vitamintilskud med D-vitamin kan være en god idé for at styrke immunforsvaret, så peger flere andre forskere på, at helt almindelige mennesker ikke har behov for tilskud. Dog er det altid en god idé at sørge for at få masser af D-vitamin igennem kosten som f.eks. fisk og grøntsager.

Styrk immunforsvaret hos Fysio Bootcamp

Hos Fysio Bootcamp kan du få styrket immunforsvaret gennem vores mange tilbud. Du kan få en kostplan med en sund og varieret kost. Du kan også være en del af en Bootcamp, hvor du kan træne i smuk natur i fællesskab med andre. Alt dette er med til at sørge for, at dit immunforsvar fastholder sin styrke, så du kan få en sund og stærk krop.

Vil du gerne træne med os?

Andre indlæg

Hovedpine og Fysioterapi

Nakkesmerter: Effektiv Smertelindring gennem Fysioterapi

Vil du gerne kontakte os?

Skriv en besked

         Telefon: 70 20 10 70                     Kontakt@fysiobootcamp.dk

Jeg sidder klar ved telefonen mandag – torsdag fra 12:30 til 14.30

Scroll to Top

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Interesseret?

Vi sidder klar Til at hjælpe dig!

Få et uforpligtende tilbud på virksomhedstræning.

Vi kontakter dig hurtigst muligt omkring jeres muligheder som virksomhed.

Skal vi finde en tid?

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning