KRAM og sunde vaner

***

Del:
To glade bootcampdeltagere, der krammer hinanden

KRAM(SSSS)

KRAM er forkortelsen for fire faktorer, som sundhedsmyndighederne anbefaler, at vi enkeltvis er opmærksomme på, da forskning peger på, at faktorerne i mindre eller større grad bevirker forringet livskvalitet og sygdom.

KRAM står for kost, rygning, alkohol og motion, men med tiden og i takt med ny tilvejebragt forskning er der blevet tilføjet flere faktorer. Derudover er det påvist at have indflydelse på forebyggelsen af sygdom, at vi opbygger og har gode sociale relationer i vores nære omkreds, at vi eksponerer os selv for sol, prioriterer en god nattesøvn og minimerer mængden af stresspåvirkning.

Nogle anbefalinger er svære at argumentere imod, mens andre opfordringer kan være svære at navigere i. Ved du, om du opfylder de anbefalinger, som hører bag KRAM(SSSS)-faktorerne?

Kost, rygning, alkohol

Vi tror på, at flertallet har en grundlæggende idé om, hvad er sundt og hvad er usundt, når det kommer til kost, rygning og alkohol, hvorfor vi i stedet vil se nærmere på nogle af de andre faktorer. Skulle du have brug for vejledning i relation til f.eks. kostvaner, så har du som forløbsdeltager altid mulighed for at kontakte os eller spørge din(e) faste fysioterapeut/personlig træner til råds.

Motion, sol og sociale relationer

Som beskrevet i blogindlægget om nakkesmerter, så er menneskets krop skabt til bevægelse og ikke til stilstand, hvorfor det er vigtigt, at vi gør det til en del af vores rutiner at bevæge os. For nogle forekommer det mere naturligt end for andre, men et godt tip må være at finde aktiviteter, som du nyder, hvad end det er yoga, hullahop, mavedans eller noget helt fjerde.

Med vores bootcamp-forløb ønsker vi at give dig en anledning til at komme udenfor under åben himmel, nyde af solens stråler (og på de gode dage, dens varme) samt skabe nye sociale relationer, da begge dele ses at have indvirkning på graden af oplevet livskvalitet. Vi bestræber os på at variere træningen mest muligt på vores bootcamp-forløb, så der er noget for en hver smag, men vigtigst af alt også noget for alle niveauer. Vil du vide mere om hvilket indhold, som du kan forvente, at vores træning har, så læs mere på vores hjemmeside under fanebladet ’Bootcamps’. Finder du ikke svaret her, så er du altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail, https://fysiobootcamp.dk/kontakt/.

Søvn og stress

Krop og sind fungerer bedst, set ud fra forskningen, ovenpå otte-ni timers god nattesøvn, hvilket for mange er en udfordring at få, enten fordi de arbejder om natten, har svært ved at finde ro eller har en travl hverdag, som slutter sent og starter tidligt. Sidstnævnte kan også gøre det svært at finde rum og tid til små pauser gennem dagen – en anden vigtig parameter for en velfungerende krop og sind.

Blogindlægget er skrevet af autoriseret fysioterapeut, ansat hos Fysio Bootcamp, Fie Louise Tengberg. Hos Fysio Bootcamp kan du få hjælp til opbygning og vedligeholdelse af sunde vaner. For mere information om hvad Fysio Bootcamp tilbyder kontakt os på tlf.: 70 20 10 70 eller mail: kontakt@fysiobootcamp.dk.

Vil du gerne træne med os?

Andre indlæg

Hovedpine og Fysioterapi

Nakkesmerter: Effektiv Smertelindring gennem Fysioterapi

Vil du gerne kontakte os?

Skriv en besked

         Telefon: 70 20 10 70                     Kontakt@fysiobootcamp.dk

Jeg sidder klar ved telefonen mandag – torsdag fra 12:30 til 14.30

Scroll to Top

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Interesseret?

Vi sidder klar Til at hjælpe dig!

Få et uforpligtende tilbud på virksomhedstræning.

Vi kontakter dig hurtigst muligt omkring jeres muligheder som virksomhed.

Skal vi finde en tid?

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning