Musearm

***

Del:
Et billede af en hånd som styre en mus

Flere og flere bruger computer i store dele af hverdagen – både i forbindelse med arbejde og fritid. Derfor er der også mange, som får overbelastningsskader i forbindelse med arbejdet foran computeren. En af de mest kendte overbelastningsskader er her den såkaldte ’musearm’, som mange nok har hørt om. Denne overbelastningsskade kan være forbundet med mange smerter, som gør det svært at arbejde foran computeren.

Hvad er en musearm?

Musearm er ikke en helt nøje defineret sygdom, og derfor vil du ikke som sådan kunne få stillet den som en diagnose. Til trods for dette vil faktisk 1/3 af os på et tidspunkt få symptomer på skaden. Overbelastningen opstår ikke – på trods af navnet – kun foran computer – den kan også sagtens ske i forbindelse med f.eks. tennis eller roning. En tennisalbue er eksempelvis en skade, som minder om en musearm.

Symptomer

De typiske symptomer på en musearm er smerter og irritation i hånden, armen og håndleddet. Der kan også være en fornemmelse af svaghed i hånden, som skyldes overbelastning. I nogle tilfælde kan der også være følelsesløshed i hånden. Smerten kan også opstå i nakken og skulder, som også bliver udsat for en overbelastning.

Behandling af musearm

Musearm kan behandles ved bedre ergonomisk indstilling af arbejdsbordet, så man sidder i en bedre arbejdsstilling foran computeren. Derudover kan tastaturet og musen indstilles, så der ikke bliver foretaget for mange unødvendige bevægelser i forbindelse med computerbrugen. Konkrete øvelser kan også hjælpe. Her kan du med fordel kontakte en fysioterapeut, som kan hjælpe dig med gode råd og vejledning.

Vil du gerne træne med os?

Andre indlæg

Hovedpine og Fysioterapi

Nakkesmerter: Effektiv Smertelindring gennem Fysioterapi

Vil du gerne kontakte os?

Skriv en besked

         Telefon: 70 20 10 70                     Kontakt@fysiobootcamp.dk

Jeg sidder klar ved telefonen mandag – torsdag fra 12:30 til 14.30

Scroll to Top

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Interesseret?

Vi sidder klar Til at hjælpe dig!

Få et uforpligtende tilbud på virksomhedstræning.

Vi kontakter dig hurtigst muligt omkring jeres muligheder som virksomhed.

Skal vi finde en tid?

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning