Myoser

***

Del:
En kvinde, der har ondt i nakken

Myoser er et problem for mange, som enten arbejder i et job med faste arbejds- og siddestillinger, eller som lider af mange muskelspændinger. Det er et forbigående fænomen, som oftest varer i relativt kort tid. Hvis du lider meget af myoser, er der heldigvis gode råd til, hvordan du kan behandle og forebygge dem, så du i mindre grad kommer til at lide af dem i fremtiden.

Hvad er myoser?

Myose er det populære navn for muskelinfiltrationer. De viser sig som ømme/stramme punkter i musklerne rundt om i kroppen. En myose kan opstå mange steder i kroppen, men typisk ses de i nakken, skulderen, balderne og underarmen, da dette er områder, som er særligt udsatte for mange muskelspændinger. Typisk vil en myose føles som en muskelsmerte.

Årsagerne til myoser

Det er svært at sige, hvad der er den præcise årsag til, at det opstår. Ofte kan de opstå pga. ensartede arbejdsstillinger samt muskelspændinger forårsaget af stress. Derudover bliver kvinder oftere ramt at myoser end mænd, ligesom risikoen for at få dem stiger med alderen. Dårlig fysisk form kan også være en grund.

Behandling

Massage er en behandlingsform, som normalt bruges ved myoser. Massage kan bestemt også have en effekt, men ofte vil den være kortvarig og ikke løse den egentlige årsag til myoserne. Generelt er gode råd til at forebygge myoser motion og styrketræning, som har vist sig klart at have den bedste effekt på lang sigt. Desuden kan det være en god idé at ændre arbejds- og siddestilling, hvis dette er grunden til muskelspændingerne.

En bootcamp eller online træning kan give dig motion og styrketræning

Da motion og styrketræning er de generelt mest anbefalede behandlingsformer ved myoser, så er en Bootcamp hos Fysio Bootcamp klart være at overveje. Med en Bootcamp vil du få konkrete øvelser og råd fra en uddannet fysioterapeut, som er tilpasset lige præcist dig. Et alternativ til en Bootcamp er et online træningsforløb fra Fysio Bootcamp, hvor du fleksibelt kan følge træningsøvelser online, som en professionel fysioterapeut har udarbejdet.

Vil du gerne træne med os?

Andre indlæg

Hovedpine og Fysioterapi

Nakkesmerter: Effektiv Smertelindring gennem Fysioterapi

Vil du gerne kontakte os?

Skriv en besked

         Telefon: 70 20 10 70                     Kontakt@fysiobootcamp.dk

Jeg sidder klar ved telefonen mandag – torsdag fra 12:30 til 14.30

Scroll to Top

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Interesseret?

Vi sidder klar Til at hjælpe dig!

Få et uforpligtende tilbud på virksomhedstræning.

Vi kontakter dig hurtigst muligt omkring jeres muligheder som virksomhed.

Skal vi finde en tid?

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning