Nakkesmerter

Sådan får du mest muligt ud af den

 

At være beskæftiget i et stillesiddende arbejde er blevet almindeligt. Også under corona pandemien, er mere eller mimndre aktive arbejdsrutiner, blevet påvirket af nye forhold som betyder at rutinerne i højere grad foregår siddende foran computeren i hjemmet. Måske har vi været vant til at bevæge os fra kontorpladsen til og fra mødelokaler, måske fra arbejdspladsen og ud til kunderne, men corona-pandemien, såvel som den digitale tidsalder, leder til nye, og i nogle henseender mere effektive, arbejdsgange, hvor f.eks. interne såvel som eksterne møder kan foregå fra én og samme kontorplads.

Vi er ikke skabt til at sidde så meget, som vi gør

Når vi bevæger os mindre end tidligere svækkes vores muskelsystem, som i den stillesiddende stilling vil medføre, at vi i mindre grad, evner at opretholde en god og rank holdning. Når vi synker sammen på kontorstolen i en uhensigtsmæssig arbejdsstilling, slider det på kroppen, hvorved spændinger og smerter fremprovokeres.  

Udover at få indrettet en god og ergonomisk arbejdsplads, både i eget hjem og på dit arbejde, hvor du kan variere dine arbejdsstillinger, gerne mellem siddende og stående, så har flere studier påvist, at man med fysisk aktivitet og bevægelse både kan lindre og forebygge smerter i nakken.

Danske Fysioterapeuter fremhæver f.eks. et studie, som har kunne finde tilstrækkelig evidens for, at styrketræning anvendes som behandlingsmetode for uspecifikke nakkesmerter: https://www.fysio.dk/fysioterapeuten/arkiv/nr.-3-2019/traning-til-uspecifikke-nakkesmerter

Fysisk aktivitet og herunder styrketræning kan foregå på utallige måder og det eneste du kan gøre forkert, er ikke at gøre noget. Meget kan du gøre selv, men skulle du finde behov for at blive vejledt og instrueret af en fysioterapeut, så vil dette også kunne hjælpe dig med at identificere problemet og finde en holdbar og langsigtet løsning.

Hvad kan du gøre nu og her?

Træning og fysisk aktivitet kan foregå indendørs såvel som udendørs, men vi hos Fysio Bootcamp ser fordele ved at træne udendørs, da du her kan få gavn af de effekter, som naturen og den friske luft har på psyken. Effekter som uundgåeligt også vil have en indvirkning på dit fysiske velbefindende.

 

 

FIND EN KLINIK NÆR DIG

Blogindlægget er skrevet af autoriseret fysioterapeut, ansat hos Fysio Bootcamp, Fie Louise Tengberg. Hos Fysio Bootcamp har vi et behandlingskoncept, som tilgodeser mange forskellige former for kropslige problematikker. For mere information om hvad Fysio Bootcamp tilbyder kontakt os på tlf.: 70 20 10 70 eller mail: kontakt@fysiobootcamp.dk.

Fysioterapeut Nicolas Rockland gennemfører en air squats

Statisk Squat

Statisk squat er en fantastisk måde, at få aktiveret nogle af kroppens største muskelgrupper, med minimal belastning på dine led. Øvelsen er særligt god, fordi

Læs mere »
Mini Pistol fysioterapeutisk træningsøvelse - God, skånsom knæøvelse til dig med knæsmerter.

Mini Pistols

En skades & smertefri knæøvelse De fleste mennesker oplever på et eller andet tidspunkt i livet, at knæene kan være begrænsende for din træning og

Læs mere »
Afspil video
Afspil video om En træningsglæde, der smitter af på alle omkring sig
Personligt billede af Nicolas

Vil du have en gratis, uforpligtende snak?

Scroll to Top

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Interesseret?

Vi sidder klar Til at hjælpe dig!

Få et uforpligtende tilbud på virksomhedstræning.

Vi kontakter dig hurtigst muligt omkring jeres muligheder som virksomhed.

Skal vi finde en tid?

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning