Nicolas og bootcamper der træner med træningselastik og koorigere øvelsen

Nicolas Rockland´s historie

Nicolas Rockland er en mand, hvis liv er indbegrebet af bevægelse. Fra en ung alder eksperimentere han med fysiske udfordringer, og hans passion for at forstå og mestre kroppen har lige siden været en rød tråd gennem hans liv. Som en 16-årig begyndte han at undervise i parkour og springgymnastik, en spirende interesse, der hurtigt udviklede sig til en profession.

Da Nicolas som 20 årig møder han sin første kropsterapeutiske mentor, Karim Maktabi, får hans liv en klar retning. Hos kropsterapeut og Kung Fu mester Karim Maktabi lære han for første gang om østens sofistikerede kropsarbejde, med udgangspunkt i Gi Gong og kinestisk medicin. Sideløbende starter han i mesterlære som træningsterapeutelev hos Teddi Øfeldt på Øfeldt centeret i København. Dette bliver Nicolas første grunduddannelse i både østens og vestens træningsterapi. Og det blev begyndelsen på en helt særlig træningsrejse.

Da Nicolas i 2011 føler at han har lært alt hvad han kan hos Karim og Teddy Øfeldt centeret, rejser han til Indien for at videreuddannet sig i yogaens forskellige stilarter. Her bliver han fanget af yogaens mystiske univers og vælger at blive boede Himalayas for at suge til sig fra yogaens forskellige mestre i Indien. 

Men en dag tager hans rejse en uventet drejning, da han i Varanasi kommer han i kontakt med den forurenede flod Ganges. Han bliver offer for en en alvorlig blod infektion, som efterlader ham med bankeriel ledbetændelse, med ødelæggelse af hans ledbrusk med kroniske smerter og funktionstabt til følge.

Til hans store sorg opdager han, at nærmest enhver form for træning eller bevægelse pludselig er præget af voldsomme smerter, og den kropslige formåen han gennem årene har opbygget synes tabt. Hans liv sættes hans liv midlertidig på pause, i det drømmen om en fremtid som træner synes ude af syne. 

Men på en af hans mørke dage, præget af en følelse af identitetstab, indser han det at give op på sin krop er at give op på sig selv, og at han har et ansvar for om ikke andet at optimere sin fysik til det bedste som den nu kan blive, uanset hvor dårligt udgangspunktet måtte være. 

Da han høre om en Iyengar yogamester ved navn Glenn Ceresoli, der selv rehabiliterede efter en motorulykke, via mesterlære hos stormesteren BKS Iyenga, besluttede Nicolas sig for at give Iyengar yogaen en chance.

Nicolas flytter til Australien for uddanne sig hos Glenn Ceresoli på hans intensive Iyengar Yogalærer uddannelse, og her begynder der at ske mirakler. Her tæt på yogaens kilde, går han stort spadestik dybere Hatha Yogaens sofistikerede teknikker, og han begynder hurtigt at mærke en forunderlig forandringen på egen krop. 

Begejstret for hans nye nye oplevelse af helbredelse og fysisk overskud, begynder han sin rejse hjem til Danmark, med en mission om at dele den nye unikke viden han har oplevet på egen krop. 

Han rejser til Aarhus for at tage uddannelen som fysioterapeut, og som han tilbage på alt hvad han har lært gennem de sidste 7 år, begynder alle brikkerne at falde på plads. Alle de praktiske værktøjer og færdigheder han har lært på giver pludselig logisk mening på en helt ny både, i takt med erhvervelsen af hans nye anatomiske og fysiologiske forståelse af kroppen.

Nicolas ser et tydeligt mønster, og uden at kunne lade være, forbinder han det bedste han har lært fra både øst og vest i ét helgarderende træningssystem. Et system som ikke alene tog Nicolas fra kroniske smerter til en vital krop i overskud, men som siden da har hjulpet titusindvis af danskere over hele landet til en mere fit og smertefri krop i balance.

For da Nicolas i 2017 starter sit første Fysio Bootcamp hold, bliver hans unikke undervisning hurtigt populær. På kun 3 år vokser hans træningskoncept fra et lille lokalt hold af 7 mennesker i Riis Skoven Aarhus, til at være Danmarks største og mest anmelderroste fysioterapi og udendørs træningsforløb.

Med ca. 100 ansatte fysioterapeuter og fuldt bookede hold i hele landet, viderbringer gør Nicolas i dag sin viden tilgængelig for enhver som er villig til at fordybe sig, i hans fysioterapeutiske træningstilbud, Yoga Prehab og onlinekonceptet Fitness Hack.

Nicolas histore er et levende bevis på menneskekroppens forunderlige potentiale og dens evne til at helbrede og transformere. 

Version 2

Nicolas Rockland er et bevis på kroppens utrolige forvandlingsevne. Fra en tidlig alder var han opsat på at mestre og forstå kroppen gennem sin passionerede udøvelse af parkour. Og dette blev starten på en livslange rejse i bevægelsens verden. Hans møde med kropsterapeut Karim Maktabi i starten af tyverne gav Nicolas en retning og indblik i østens sofistikerede kropsarbejde. Og kombineret med en mesterlæreplads som træningsterapeutlev hos Teddi Øfeldt, blev inspirationen fra både øst og vest katalysatoren, for en helt særlig trænigsrejse. 

Med facinaiton for yogaens univers, drog han til Indien for at videreuddanne sig som yogalære og for at suge til sig fra Indiens stormestre. Men hans drøm blev brat afbrudt, da en blod infektion efterlod ham med bakteriel ledbetændelse, kroniske smerter og funktionstab. Han fandt sig selv i en følelse af identitetstab, da hans tidligere liv med bevægelse og fysisk styrke syntes tabt for altid. Men da Nicolas stod ved en skillevej, mellem at overgive sig til smerten eller at søge en ny vej, valgte han det sidste. Efter at prøvet alt fandt han fandt han ved et tilfælde en metode, som blev et helt nyt vendepunkt. Nemlig Iyengar yogaen. 

Under hans rejse til Australien genopbyggede han systematisk sig selv tilbage til smertefrihed, via Iyengar yogaens sofistikerede teknikker. Her genfandt han styrken og glæden ved bevægelse på en ny måde. Og med fornyede energi vendte han tilbage til Danmark. Han uddannede sig til fysioterapeut og kombinerede alt, hvad han havde lært fra øst og vest til et helhedsorienteret og evidensbaseret træningssystem.

Nicolas’ tilgang til træning har siden berørt tusindvis af menneskers liv i hele Danmark. Fra et lille lokalt hold i hans lokale skov i Aarhus, er hans træningsmetoder vokset til Danmarks største og mest anmelderroste fysioterapi og udendørs træningstilbud, Fysio Bootcamp. 

Gennem sit arbejde med Yoga Prehab og onlinekonceptet Fitness Hack, fortsætter Nicolas sin mission om at gøre sin viden tilgængelig for alle, der ønsker at opnå en fit og smertefri krop i balance. Nicolas’ historie er ikke blot en fortælling om personlig sejr over smerte, men også en vidensbyrd om menneskekroppens uendelige potentiale for selvhelbredelse og transformation.


Version 3

I verdenen af bevægelse og kropsforståelse står en mester frem, Nicolas Rockland. Hans livshistorie er lige så inspirerende som den er tankevækkende, en bemærkelsesværdig rejse gennem udfordringer, indlæring og til sidst triumf.

 

Nicolas’ historie begynder i barndommens Danmark, hvor han allerede som ung knægt udforskede sin passion for fysisk aktivitet og bevægelse gennem parkour og gymnastik. Dette tidlige eventyr lagde grunden til en profession, der kom til at dominere hans liv. Han trådte ud af hjemmets komfort for at søge visdom og mesterskab, og denne søgen førte ham til kropsterapeuten Karim Maktabi og senere Øfeldt Centret i København. Her begyndte Nicolas at dykke dybere ind i hemmelighederne ved kropstræning og terapi, blander det bedste fra østlige og vestlige traditioner.

 

Men der var stadig flere lag at opdage. En uudtømmelig tørst efter viden førte ham til Indiens mystiske land i 2011. Her fordybede han sig i yogaens verden, lærte forskellige stilarter, og tog en international yogalæreruddannelse. Imidlertid blev denne rejse af oplysning skåret over af en skæbnesvanger blodinfektion, der forårsagede en alvorlig ledskade. I denne mørke tid, står han over for det ultimative møde med skæbnen. 

 

Så kom redningen, i form af hans tredje mester, Glenn Ceresoli, en Iyengar yogamester. Inspireret af Glenn’s egen genoprettelse fra en livstruende ulykke, omfavnede Nicolas Iyengar yogaens helbredende metoder. Han flyttede til Australien for at studere under Glenn og langsomt, men sikkert, begyndte hans krop at helbrede.

 

Med fornyet styrke og en dybere forståelse af kroppens helbredelseskræfter vendte Nicolas tilbage til Danmark. Han startede uddannelsen som fysioterapeut og begyndte at integrere sin brede viden om kropstræning på nye og innovative måder. Resultatet blev Fysio Bootcamp, et banebrydende træningskoncept, der kombinerer det bedste fra både østlige og vestlige træningsmetoder. 

 

Nicolas’ bidrag stopper dog ikke her. Gennem hans eget Yoga Prehab-studie i Aarhus og det online træningskoncept Fitness Hack, fortsætter han med at gøre en forskel i tusindvis af menneskers liv. Hans mission er at hjælpe andre med at overvinde deres egne udfordringer, ligesom han selv har gjort.

 

Nicolas Rocklands historie er et stærkt eksempel på udholdenhed, nysgerrighed og

Scroll to Top

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Interesseret?

Vi sidder klar Til at hjælpe dig!

Få et uforpligtende tilbud på virksomhedstræning.

Vi kontakter dig hurtigst muligt omkring jeres muligheder som virksomhed.

Skal vi finde en tid?

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning