Øvelser med håndvægte

***

Del:
Håndvægte billede

Håndvægte er et meget velkendt træningsredskab. Ofte er håndvægte forbundet med træning af overarmene, men der findes et utal af træningsøvelser med håndvægte, som kan styrke hele kroppen. Håndvægtenes fleksibilitet gør dem oplagte til mange forskellige slags øvelser – kun fantasien sætter grænser. Dermed kan håndvægte bruges til at styrke den generelle sundhed, uden at svulmende muskler nødvendigvis er målet. Der sælges håndvægte hos Pamels i 5 kg., 7,5 kg., 10 kg. og 12,5 kg., som har høj kvalitet.

Håndvægte
Håndvægte

Træning med håndvægte er for alle

Mange forestiller sig nok, at træning med håndvægte er for unge mænd, som gerne vil have store muskler. Selvom det nok i mange tilfælde er sandt, så er øvelser med håndvægte for alle. Generelt kan styrketræning nemlig forbedre den generelle sundhed og gøre hverdagen nemmere for alle. Styrketræning kan bl.a. øge forbrændingen, koordinationen og balanceevnen. Derudover er det især vigtigt for ældre at styrketræne, da man i alderdommen mister muskelmasse. Ledbånd og sener kan også blive styrket ved træning med håndvægte, så man på denne måde kan forebygge skader.

Øvelser med håndvægte for benmuskulaturen: squat

Squat er en klassisk øvelse, der styrker underkroppen, core, og som øger forbrænding. Squat kan godt være en relativt teknisk svær øvelse, og derfor kan det være en fordel at udføre den uden vægtbelastning til at begynde med. Ellers kan den udføres med håndvægte ved, at man holder en håndvægt på brystet med begge hænder, mens man udfører øvelsen.

Træningsøvelse for ben med håndvægte
Træningsøvelse for ben med håndvægte

Øvelser med håndvægte for at træne skulderen: skulderpres

En anden øvelse, som er mere simpel at gå til end squat, er skulderpres. Hvis man ikke har så stærke skuldre, kan den dog også være hård, så man skal ikke starte med en for stor belastning. Øvelsen udføres ved, at man oprejst stiller sig med fødderne i hoftebredde. Herefter placeres håndvægtene ved en skulder, og man presser håndvægten op i strakt arm.

Øvelser med håndvægte for at træne ryggen: bent over row

Bent over row er især effektiv til at træne ryggen og armene. Øvelsen udføres ved, at man stiller sig med bøjet ryg og ben. Herefter tager man en håndvægt i hver arm, som man samtidigt trækker op til maven og efterfølgende ned langsomt igen.

Vil du gerne træne med os?

Andre indlæg

’Junkfood eksperimentet’. Hvor farligt er junkfood for kroppen?

Sådan kan du forlænge levealderen: Ni gode råd fra ”Gopler ældes baglæns”

Fordele og ulemper ved vegetarisk kost

Vil du gerne kontakte os?

Skriv en besked

         Telefon: 70 20 10 70                     Kontakt@fysiobootcamp.dk

Jeg sidder klar ved telefonen mandag – torsdag fra 12:30 til 14.30

Scroll to Top

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Interesseret?

Vi sidder klar Til at hjælpe dig!

Få et uforpligtende tilbud på virksomhedstræning.

Vi kontakter dig hurtigst muligt omkring jeres muligheder som virksomhed.

Skal vi finde en tid?

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning