Rows – få en stærkere ryg med denne øvelse

Sådan får du mest muligt ud af den

Rows er en helt klassisk øvelse til træning af ryggen. I denne øvelse skal du løfte en håndvægt eller anden vægt horisontalt op. Øvelsen kan både udføres i træningscenter og derhjemme, hvor modstanden både kan være hverdagsgenstande eller udstyr som træningselastikker. Der vil her være en beskrivelse af row-øvelsen, og hvordan øvelsen kan være med til at styrke kroppen.

Hvad er rows?

Rows er en øvelse, hvor man trækker en vægtmodstand op til brystet, mens man aktiverer rygmusklerne. Det er dermed en såkaldt horisontal trækøvelse i modsætning til f.eks. en armbøjning, som er en vertikal øvelse. Der findes forskellige varianter af row, men i dette indlæg vil der være fokus på rows, som kan udføres i hjemmet med slyngetræner og elastikker. Ellers er den klassiske udgave af row vist i nedenstående video:

Hvilke områder i kroppen trænes med rows?

Det er primært ryggen, som trænes af row. Derudover trænes områder som biceps, triceps, skulderen og nakken også, men de store rygmuskler aktiveres mest. Generelt er rows en særdeles effektiv øvelse til at styrke ryggen og gøre den stærkere til øvelser som dødløft og kropshævninger. Generelt kan en stærkere ryg også hjælpe meget i hverdagen, og derfor er det en god idé at begynde denne øvelse – uanset niveau.

Lav øvelsen derhjemme

Du kan sagtens lave rows derhjemme. For at kunne udføre øvelsen optimalt er det dog en god idé at investere i en træningselastik og en slyngetræner. Herefter er der rig mulighed for at udføre forskellige varianter af rows. Rows med elastik er f.eks. vist i nedenstående video:

Hvis du vil lave en row med slyngetræneren, så kan følgende video give dig inspiration:

Få inspiration til hundredvis af øvelser derhjemme med Online Camp

Med Online Camp fra Fysio Bootcamp kan du få inspiration til adskillige øvelser derhjemme. Der er 35 timers video, hvor Nicolas Rockland vil guide dig i øvelser, som kan give dig en stærkere og mere fit krop. Øvelserne kan udføres uanset niveau, og de træner hele kroppen med smerte- og skadesfri træning.

Fysioterapeut Nicolas Rockland gennemfører en air squats

Statisk Squat

Statisk squat er en fantastisk måde, at få aktiveret nogle af kroppens største muskelgrupper, med minimal belastning på dine led. Øvelsen er særligt god, fordi

Læs mere »
Mini Pistol fysioterapeutisk træningsøvelse - God, skånsom knæøvelse til dig med knæsmerter.

Mini Pistols

En skades & smertefri knæøvelse De fleste mennesker oplever på et eller andet tidspunkt i livet, at knæene kan være begrænsende for din træning og

Læs mere »
Afspil video
Afspil video om En træningsglæde, der smitter af på alle omkring sig
Personligt billede af Nicolas

Vil du have en gratis, uforpligtende snak?

Scroll to Top

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Interesseret?

Vi sidder klar Til at hjælpe dig!

Få et uforpligtende tilbud på virksomhedstræning.

Vi kontakter dig hurtigst muligt omkring jeres muligheder som virksomhed.

Skal vi finde en tid?

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning