Derfor virker slankekure sjældent i længden

***

Del:
Fødder på vægt. Slankekure

Måske har du selv prøvet at være på en eller flere slankekure. Måske har du endda oplevet stor succes med en slankekur, som har givet dig varigt vægttab. Hvis det er tilfældet, så er du en af de få; undersøgelser viser nemlig, at mange slankekure faktisk har en modsat effekt, da hele to tredjedele ender med at veje mere efter en slankekur, end de gjorde før. Men hvorfor er det, at slankekure er så vanskelige – og hvad kan du generelt gøre for at holde sig sund og stærk?

Din hjerne vil ikke have, at du taber dig på slankekure

Når du er på slankekur, så sænker du dit kalorieindtag, så du på denne måde taber dig, da du indtager færre kalorier, end du forbrænder. Derfor kan en slankekur sagtens virke på kort sigt, da man helt naturligt taber sig, når kalorieindtaget er mindre end den daglige forbrænding. Problemet er på langt sigt, hvor slankekure langt sjældnere viser sig at have en effekt. Årsagen til dette skal findes i vores hjerne.

Hjernens effekt på slankekur

Umiddelbart virker det kontraproduktivt, at vores hjerne ikke vil have, at vi taber os, når man tænker på, at overvægt og fedme i dag er langt større problemer end undervægt i Vesten. Dog er det vigtigt at huske, at overvægt og fedme er meget nye problemer i vores evolutionshistorie. I stedet har det igennem historien været mangel på mad og kalorier, som har været hovedproblemet. Vores hjerne og biologi er derfor programmeret til at forsvare sig selv imod tab af vægt og gøre alt for, at vi kommer tilbage til vores normalvægt før et vægttab. Hjernen aktiverer bl.a. en øget madtrang og sænker sin forbrænding, når vi taber en stor mængde kropsvægt. Vi er derfor i kamp med os selv, når vi prøver at tabe os.

Vores kropsvægt bestemmes i høj grad af vores genetik

Hvis begge dine forældre er overvægtige, er der også en stor sandsynlighed for, at du selv bliver overvægtig som voksen. Generne har nemlig en enorm betydning for vores vægt. Forskere peger på, at generne betyder op imod 70 % for vores risiko for at blive overvægtig. Er man genetisk disponeret for at blive overvægtig, kæmper man derfor en mere uretfærdig kamp imod kiloene, end hvis man er genetisk disponeret for at være slank.

Motion og sund kost er enormt vigtigt med eller uden slankekur – også hvis man ikke taber sig

Selvom det kan være svært at fastholde den sunde livsstil, hvis slankekuren ikke viser sig at have en effekt i det lange løb, så har sund kost og motion stadig stor betydning for vores generelle sundhed. En varieret kost og bevægelse i hverdagen har nemlig meget stor betydning for vores mentale og fysiske sundhed. Kernen er her at finde motionsformer, som man finder motiverende og sjove, da sandsynligheden for, at man fastholder motionsvanerne i så fald er langt større.  

Få motivation til træning, i stedet for slankekur, med en Bootcamp

En Bootcamp fra Fysio Bootcamp kan give dig træningsmotivation. På en Bootcamp træner man nemlig på hold, og dette er med til at øge motivation for at fastholde træningen. Desuden er der fokus på motiverende og sjov træning, så en Bootcamp er en træningsform, som du ville komme til at glæde dig til, frem for at du skal tvinge dig selv til at træne. Der er plads til alle på en Bootcamp – uanset fysisk niveau og evt. skavanker.

Vil du gerne træne med os?

Andre indlæg

Hovedpine og Fysioterapi

Nakkesmerter: Effektiv Smertelindring gennem Fysioterapi

Vil du gerne kontakte os?

Skriv en besked

         Telefon: 70 20 10 70                     Kontakt@fysiobootcamp.dk

Jeg sidder klar ved telefonen mandag – torsdag fra 12:30 til 14.30

Scroll to Top

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Interesseret?

Vi sidder klar Til at hjælpe dig!

Få et uforpligtende tilbud på virksomhedstræning.

Vi kontakter dig hurtigst muligt omkring jeres muligheder som virksomhed.

Skal vi finde en tid?

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning