Statisk Squat

***

Del:
Fysioterapeut Nicolas Rockland gennemfører en statisk squats

Statisk Squat er en fantastisk måde, at få aktiveret nogle af kroppens største muskelgrupper, med minimal belastning på dine led. Øvelsen er særligt god, fordi den kan tilpasses til din krop, uanset niveau, skader & smerter. Og stadig give sved på panden.

 

Tilpas Statisk Squat til din krop

Med fødderne i hoftebreddes afstand, bøjer du benene så dybt du kan mod vandrette lår. Oplever du smerter eller gener i knæ, ryg eller hofte, så behøver øvelsen ikke være dybere end få centimeter. Så længe du har skabt et bøj, også selv om det skulle være meget småt, så vil de store muskelgrupper være statisk aktive.

Jo dybere du går i squatten, mere vil du forsøge at svaje i lænden. Så længe der ikke er nogen vægtbelastning på ryggen, så er det ingen katastrofe hvis du ikke kan holde ryggen helt strakt. Men rygmusklerne skulle uanset hvad forsøge at svaje så meget som muligt, da hasemusklernes stramhed naturligt vil sætte en stor begrænsning for ryggens mulighed for at oversvaje. Stramme hasemuskler vil med andre ord sætte større krav til rygmusklernes aktivering mod et lændesvaj, for at skabe en lige ryg i squat øvelsen.

Øg belastningen med ekstern vægt i en Statisk Squat

Hvis du ønsker at øge belastningen i din statiske squat, så kan du med fordel tilføre en ekstern vægt, svarende din nuværende styrke og smertetilstand eksempelvis med en kettlebell. Da isometriske øvelser som statisk squat generelt er meget skånsomme for dine led, er ekstra vægtbæring en super god mulighed, når det kommer til at øge muskeludvikling og forbrænding.

Hold f.eks. en håndvægt eller kettlebell i hver hånd, og tag 5-10 dybe vejrtrækninger i din statiske squat. Herefter kan du slippe vægtene og tage 5 vejrtrækninger mere, eller fortsætte ind i en ny øvelse. Det at tage vægten gradvist af, går også under betegnelsen pyramidetræning.

Fordelen ved isometrisk træning

Statisk træning uden bevægelse, kaldes også for isometrisk træning. Flere studier har vist at netop denne form for træning kan være særlig effektiv til behandling af smerter i sener.
Ved den statiske træning kan du helt undgå bevægelse af dine led, med stadig nyde effekten af hård styrketræning omkring dine led.

Når bevægelsen helt tages ud af træningen, ved statiske øvelser, frigiver det energi til at koncentrerer sig om optimal muskelaktivering. Du således have mere overskud til at koncentrerer din muskelaktivitet i balder, lår, lændemuskeler og omkring lænden, mens f.eks. ansigt, nakke og hals kan forblive afspændt. Du kan herudover tjekke dig selv for god symmetri mellem kropshalvdelene og din generelle alignment.

Konklusion om træningøvelsen Statisk Squat

Statisk Squat kan som isometrisk træning give dig en sikker og effektiv træning af baller, lår, og rygmuskler,. Også for dig med skader og smerter i knæ og hofte.

Vil du høre mere om, hvordan Statisk Squat kan hjælpe dig, så kontakt os gerne her.

Vil du gerne træne med os?

Andre indlæg

’Junkfood eksperimentet’. Hvor farligt er junkfood for kroppen?

Sådan kan du forlænge levealderen: Ni gode råd fra ”Gopler ældes baglæns”

Fordele og ulemper ved vegetarisk kost

Vil du gerne kontakte os?

Skriv en besked

         Telefon: 70 20 10 70                     Kontakt@fysiobootcamp.dk

Jeg sidder klar ved telefonen mandag – torsdag fra 12:30 til 14.30

Scroll to Top

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Interesseret?

Vi sidder klar Til at hjælpe dig!

Få et uforpligtende tilbud på virksomhedstræning.

Vi kontakter dig hurtigst muligt omkring jeres muligheder som virksomhed.

Skal vi finde en tid?

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning