Træning med agility stige / speed ladder

***

Del:
Agility-stige-billede

Har du hørt om en agility stige før? Hvis du ikke har det, så skal du endelig læse med her, da det er et træningsværktøj, som kan bruges til at styrke din koordination, styrke, kondition og balanceevne. Agility stiger bruges især inden for boldspil, hvor præcision og koordination er vigtigt, såsom fodbold, håndbold og badminton. Dog er der også mange andre muligheder for at bruge en agility stige til at komme i form, da der er et utal af øvelser, hvor en agility stige kan bruges. Det er muligt at købe en Pamels agility stige, som er i høj kvalitet.

Hvad er en agility stige / speed ladder?

En agility stige, som også kaldes en speed ladder, er et stigeformet træningsredskab. Træningsredskadet skal ligge på jorden, hvorefter man kan udføre en række forskellige træningsøvelser med fokus på spring, løb, acceleration og koordination. Netop fordi en agility stige er så god til at træne acceleration, koordination og retningsskift, er den særdeles populær i især fodbold. Dog kan en speed ladder også bruges i almindelige fitnessøvelser, hvilket vil blive eksemplificeret senere.

Hvordan bruges en agility ladder?

Agility stiger kan bruges på mange måder og til mange forskellige træningsformer. Dog vil en typisk træningsøvelse bestå af løb og spring på agility stigen, som træner koordinationsevnen, styrken i benene og balanceevnen. Dermed kan en speed ladder bruges af alle, som gerne vil have større styrke i benene og faktisk hele kroppen, da spring og løb styrker hele kroppens muskulatur. På en Bootcamp kan du få inspiration til øvelser med en speed ladder.

Øvelser på en agility stige

Der findes mange forskellige slags øvelser til at træne kroppen med en agility stige. Der vil her være fokus på øvelser, som træner forskellige dele af kroppen:

  • Træning af balanceevne og koordination: du kan lave en øvelse, hvor du hopper på et ben på agility stigen. Du kan evt. også variere, så du skifter mellem at hoppe på venstre og højre ben. Hermed kan du træne styrken i dine ben samt din koordination og balanceevne.
  • Træning af styrke i arme: en alternativ øvelse, som træner dine muskler i armene, skulder og overkrop, er at lave armbøjninger og planken på agility stigen. Her skal du stå sidelæns ift. stigen og henholdsvis skifte mellem planke og armbøjninger, mens du bevæger dig sidelæns.
  • Træning af konditionen: for at få pulsen op kan du prøve stepløb på en speed ladder. Hvis du gør det i højt tempo, er der gode muligheder for at få pulsen op og styrket konditionen.

Vil du gerne træne med os?

Andre indlæg

Hovedpine og Fysioterapi

Nakkesmerter: Effektiv Smertelindring gennem Fysioterapi

Vil du gerne kontakte os?

Skriv en besked

         Telefon: 70 20 10 70                     Kontakt@fysiobootcamp.dk

Jeg sidder klar ved telefonen mandag – torsdag fra 12:30 til 14.30

Scroll to Top

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Interesseret?

Vi sidder klar Til at hjælpe dig!

Få et uforpligtende tilbud på virksomhedstræning.

Vi kontakter dig hurtigst muligt omkring jeres muligheder som virksomhed.

Skal vi finde en tid?

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning