Træning for overvægtige

***

Del:
Træning for overvægtige, fedtprocent

For overvægtige kan det kun anbefales, at man dyrker regelmæssig motion. Imidlertid kan der være mange omstændigheder, som holder overvægtige fra at træne regelmæssigt. F.eks. kan nogle former for motion resultere i ledsmerter. Andre faktorer kan være, at det for nogle overvægtige kan være grænseoverskridende at træne blandt andre. Men hvordan kan man komme i gang med træningen som overvægtig? Og hvilke faktorer skal man have med i overvejelserne? Netop træning for overvægtige vil dette indlæg beskrive.

Hvad er udfordringerne ved at træning for overvægtige?

At træne som overvægtig kan have en række udfordringer. Bl.a. kan svær overvægt gøre, at det er pinefuldt at træne med kropsvægt, såsom f.eks. løb, da den store belastning fra overvægten er hård for leddene. Derudover findes der de mentale aspekter, hvor der kan opstå en manglende motivation, hvis motionen opfattes som en sur pligt for at tabe sig. Ved svær overvægt kan det også være svært at træne foran andre – f.eks. i svømmehaller, hvor man kan føle, at andre folk kigger på en.

Program: Træning for overvægtige

I et træningsprogram for overvægtige skal der være fokus på motiverende og sjov træning. Et inspirerende træningsprogram er nemmere at udføre kontinuerligt, og at træningen ikke er for slidsom. Fokus i træningen kan opgøres i følgende punkter:

  1. Træningen skal være sjov, varieret og inspirerende. Sørg for at tilrettelægge et træningsprogram, som har en vis variation, så den både træner flere områder af kroppen, og så du samtidig fastholder træningsmotivationen.
  2. Undgå for hård træning – hvis du er utrænet, kan dette resultere i skader, især i form at overbelastningsskader. Start derimod blidt ud, og intensiver gradvist træningen, i takt med at du kommer i bedre form
  3. Minimer træningen med kropsvægt, da dette kan resultere i smerter og skader i led – især knæene er i risiko for overbelastningsskader. Træn i stedet på maskiner som motionscykel og lignende.
  4. Sørg for at træne kontinuerligt. Selvom der muligvis ikke opnås umiddelbare resultater som vægttab i starten af træningsprogrammet, vil der opstå resultater over tid. Hvis resultaterne ikke kommer i form af store vægttab, så kommer i form af mange andre gavnlige effekter, som er livsforlængende.
  5. I forlængelse af dette: undgå at være for opmærksom på vægten, men fokuser i stedet på at lave træningen regelmæssigt. For stor fokus på vægttab kan ødelægge træningsmotivationen.
  6. Træn sammen med andre – dette gør både træningen meget sjovere, ligesom du kan føle en større tilknytning til træningen. Dette vil alt sammen øge sandsynlighed for, at du får gode resultater fra træningen.

Prøv en Bootcamp – effektiv og sjov træning i fællesskab

Hvis du gerne vil i gang med træningen – også som overvægtig – så er det oplagt at være en del af en Bootcamp. Her kan du træne sammen med en fysioterapeut for en smertefri og skadesfri træning, der forbedrer din form og styrker din krop. Vi har plads til alle! 

Vil du gerne træne med os?

Andre indlæg

Hovedpine og Fysioterapi

Nakkesmerter: Effektiv Smertelindring gennem Fysioterapi

Vil du gerne kontakte os?

Skriv en besked

         Telefon: 70 20 10 70                     Kontakt@fysiobootcamp.dk

Jeg sidder klar ved telefonen mandag – torsdag fra 12:30 til 14.30

Scroll to Top

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Interesseret?

Vi sidder klar Til at hjælpe dig!

Få et uforpligtende tilbud på virksomhedstræning.

Vi kontakter dig hurtigst muligt omkring jeres muligheder som virksomhed.

Skal vi finde en tid?

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning