Træning i naturen

***

Del:
Træning med fysioterapeut udendørs.jpgw3.webp

Hvorfor skal jeg træne udendørs?

Det første man tænker på, når man siger udendørstræning er oftest løb. For andre kan det være holdtræning som f.eks. fodbold.

For andre er det blot inddragelse af naturen eller omgivelserne omkring sig. En gå- eller løbetur ved vandet, i skoven, eller måske rundt i nabolaget, hvor det muligt at tage en tur op og ned af trapperne og en lille indlagt spurt på det lige stykke, sidst på turen hjem.

Først og fremmest så kan udendørstræning noget vigtigt for vores funktionalitet: Det er overførbart ift. mange af de naturlige aktiviteter vi laver i hverdagen.

Styrk din balance

Modsat et hård trægulv i holdsalen, så vil de varierende og ujævne underlag i skoven og parkerne gøre, at muskler, sener og led konstant vil blive stimuleret til at holde dig stabiliseret.

Balancesansen, bedre kendt som proprioception, er evnen til at have kontrol over kroppen ift. omgivelserne. Den formidles af mekanosensoriske neuroner (proprioceptorer) placeret i muskler, sener og led.

Når et led kommer ud i en yderstilling giver proprioceptorerne automatisk besked til muskelnerverne om at trække sig sammen for at neutralisere leddets stilling. Hvis man derfor fokuserer på at holde stabiliteten op gennem hele kroppen, vil musklerne omkring hvert enkelt led altså være konstant aktive for sikre balancen.

Vigtigst af alt, så vil den varierende belastning beskytte leddene mod overbelastningsskader.

Øger din kalorieforbrænding

Da omgivelserne automatisk stimulerer de stabiliserende muskler gennem hele kroppen, vil forbrændingen automatisk blive forøget af muskelaktivitet. Derudover gør varierende vejr- og vindforhold, at modstanden i bevægelserne øges.

Med fysioterapeutisk supervision får du de bedste betingelser for at træne din stabilitet og balance gennem udendørstræning. De daglige faktorer som kan påvirke dine bevægelses som f.eks. glat underlag, hældninger på vej/fortov samt vind og nedbør, er alle naturlige komponenter i træningen. Træningen vil derfor danne ramme for de bedste betingelser for at udfordre kroppen ift. dagligdagens aktiviteter.

Endvidere er der lavet forskningsstudier, som har givet følgende konklusioner:

Naturen bekæmper depression og forhøjet blodtryk

Ved at opholde dig blot 30 minutter om ugen i en park eller skov sænker du risikoen for forhøjet blodtryk med 9 pct. og risikoen for depression med 7 pct. Ifølge det australske studie er effekten størst, hvis de 30 min. i de grønne omgivelser bliver afviklet på én gang og ikke fordelt på flere kortere besøg

Et lignende studie fra Stanford University har vist, at en gåtur på 1,5 time i en park eller skov reducerer aktiviteten i den del af hjernens pandelap (subgenual prefrontal cortex), der er knyttet til risiko for at udvikle mentale sygdomme og depression.

Udendørs træning styrker hukommelsen

Et studie fra University of Michigan har vist, at efter en gåtur i skoven klarede en gruppe studerende sig 20 pct. bedre i en hukommelsestest sammenlignet med studerende, der havde gået en tur i byen.

Naturen modvirker stress

Forskning fra Stockholm Universitet har desuden vist, at bladenes raslen i vinden og andre naturlyde modvirker stress på samme måde som den visuelle oplevelse af at være i natur.

Vil du gerne træne med os?

Andre indlæg

Hovedpine og Fysioterapi

Nakkesmerter: Effektiv Smertelindring gennem Fysioterapi

Vil du gerne kontakte os?

Skriv en besked

         Telefon: 70 20 10 70                     Kontakt@fysiobootcamp.dk

Jeg sidder klar ved telefonen mandag – torsdag fra 12:30 til 14.30

Scroll to Top

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Interesseret?

Vi sidder klar Til at hjælpe dig!

Få et uforpligtende tilbud på virksomhedstræning.

Vi kontakter dig hurtigst muligt omkring jeres muligheder som virksomhed.

Skal vi finde en tid?

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning