Træning med kettlebell

Sådan får du mest muligt ud af den

Kettlebells er et effektivt træningsredskab med mange muligheder. Træning med kettlebells kan bruges til helkropstræning, og det er meget fleksibelt træningsværktøj, som er oplagt til hjemmetræning. Træningssessioner med kettlebells kan både gøres sjove og udfordrende, men samtidig er de relativt lettilgængelige. Der vil i dette indlæg være forslag til inspirerende øvelser med kettlebells.

Hvad er en kettlebell?

En kettlebell er en støbejernskugle med et håndtag. Til trods for at en kettlebell er et meget simpelt træningsredskab, så giver den ufatteligt mange muligheder for træningsøvelser, som kan udføres – både i forhold til at opbygge muskler og til fedtforbrænding. Oprindeligt stammer kettlebells fra det russiske militær, hvor den har været anvendt til træning i årevis. Kettlebelltræning har også i flere år været yderst populært i Danmark, hvor det især er brugt i crossfit, men efterhånden også har fået stor udbredelse i fitnesscentre.

Hvad kan kettlebells bruges til?

Kettlebells kan for så vidt bruges til alle de klassiske styrketræningsøvelser. Derfor er det især oplagt at have kettlebells til hjemmetræning, da det er et træningsredskab, som har så mange anvendelsesmuligheder. Kettlebells kan f.eks. være en erstatning for håndvægte, hvor de kan bruges til at træne både ryg, ben, overarme og skuldre.

Øvelser med kettlebell

Der vil her blive nævnt nogle øvelser med kettlebells, som let kan tilgås i både hjemmet, udendørs og i træningscenteret.

Kettlebell Swing

Dette er den helt klassiske kettlebelløvelse. For at den skal udføres korrekt, kræver øvelsen dog en del teknik, da den utrænede ellers kan komme til at overanstrenge musklerne. Kettlebell Swing træner især baller, baglår og lænd. Øvelsen er i denne video eksemplificeret, hvor det både vises, hvordan den laves korrekt og forkert:

Kettlebell Press

Kettlebell press træner især skulderen. For at udføre denne øvelse skal man tage kettlebell op, så man har den i den ene hånd under kæben. Herefter skal man trække den over hovedet og langsomt tage den ned igen. Øvelsen er eksemplificeret i nedenstående video:

Kettlebell Squat

Squat er en klassisk træningsøvelse i fitnesscentre, som også sagtens kan udføres med kettlebells. Squat er en øvelse, som kræver relativt meget teknik og øvelse, og derfor kan det være en god idé at øve sig uden vægt, hvis man er nybegynder. I nedenstående video er det eksemplificeret, hvordan squat med kettlebell kan udføres:

Få inspiration til træningsøvelser med kettlebell hos Fysio Bootcamp

På en Bootcamp kan du få inspiration til øvelser med kettlebells. Du får her en sjov og motiverende helkropstræning, som både forbedrer din kondition og styrke. Det foregår i inspirerende omgivelser i naturen, så der også er mulighed for frisk luft og smukke naturomgivelser.

Fysioterapeut Nicolas Rockland gennemfører en air squats

Statisk Squat

Statisk squat er en fantastisk måde, at få aktiveret nogle af kroppens største muskelgrupper, med minimal belastning på dine led. Øvelsen er særligt god, fordi

Læs mere »
Mini Pistol fysioterapeutisk træningsøvelse - God, skånsom knæøvelse til dig med knæsmerter.

Mini Pistols

En skades & smertefri knæøvelse De fleste mennesker oplever på et eller andet tidspunkt i livet, at knæene kan være begrænsende for din træning og

Læs mere »
Afspil video
Afspil video om En træningsglæde, der smitter af på alle omkring sig
Personligt billede af Nicolas

Vil du have en gratis, uforpligtende snak?

Scroll to Top

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Interesseret?

Vi sidder klar Til at hjælpe dig!

Få et uforpligtende tilbud på virksomhedstræning.

Vi kontakter dig hurtigst muligt omkring jeres muligheder som virksomhed.

Skal vi finde en tid?

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning