Fordele ved udendørstræning

***

Del:
Udendørs træning, hvor folk står i en udstrækningspositur

Vi kender alle fordelene ved træning og motion, og hvordan regelmæssig motion kan være livsforlængende og med til at reducere risikoen for utallige livsstilssygdomme. Men hvilken type træning er den bedste? Hvordan får man størst mulig motivation til træning? Og er det bedst at træne individuelt eller i hold? Svarene på disse spørgsmål afhænger meget af den enkelte persons præferencer. I dette indlæg vil der dog være fokus på, hvordan udendørstræning er godt både for motivation, helbredet og psyken.

Udendørstræning giver mulighed for at være i naturen

I dag tilbringer vi generelt alt for lidt tid i naturen; mange har deres arbejdsplads indendørs og transporterer også sig selv frem og tilbage i bil eller offentlig transport. Dette er på trods af, at flere undersøgelser viser, at naturen har en positiv betydning for vores helbred på mange områder. Derfor kan det at træne udendørs også være en mulighed for at tilbringe tid i naturen og få de helbredsmæssige fordele ud af det. At være i naturen kan nemlig være både stressreducerende og lykkefremkaldende.

Motionsmæssige fordele ved udendørstræning

Der vil her være fokus på, hvordan træning udendørs kan give en række motionsmæssige fordele, som kan give dig bedre resultater samt styrke din motivation til at træne. For mange kan det at træne i fitnesscenter i et indelukket rum med aircondition nemlig være demotiverende og præget af tvang frem for lyst. Fordelene ved udendørstræning vil blive belyst her i en række punkter.

Udendørstræning giver bedre søvn

Frisk luft i naturen og motion har en positiv indvirkning på vores søvn. Mange har i dag problemer med at sove om natten, og her kan det at træne udendørs i naturen hjælpe til, at nattesøvnen bliver bedre.

Få sol og dermed D-vitamin ved udendørstræning

Især i Danmark kan det i de kolde måneder være svært at få sol – og dermed D-vitamin – nok. Ved at træne i naturen får du mulighed for at få mere sol og D-vitamin. Det er både godt for dit fysiske og mentale helbred.

At være udendørs reducerer stress og sænker blodtrykket

At være i naturen har en beroligende effekt, som er med til at reducere stress og desuden sænke blodtrykket. Derfor får du også denne beroligende effekt ud af at skifte træning i fitnesscenteret ud med træning i naturen.

Større variation i udendørstræningen

Ved at bruge naturen til at træne er der mulighed for større variation i træningsøvelserne. Der er også langt mere plads end indendørs i et fitnesscenter, og det at du bruger din krop mere aktivt i træningen udendørs er også med til at udvikle din balanceevne.

Større motivation til udendørstræning

Udendørstræning kan også give en større motivation til at træne. Frem for at du tvinger dig selv ned til fitnesscenteret, så bliver træningen noget, som du glæder dig til. Hvis du yderligere træner i hold, styrker det også din motivation endnu mere, da du også får fællesskab ud af træningen.

Studier viser, at træning i koldt vejr har sundhedsmæssige fordele

Selvom det kan være svært at motivere sig selv til at træne i koldt vejr, så viser studier faktisk, at træning i kulde kan øge forbrændingen. Det er ikke endegyldigt bevist, men flere studier peger på, at der er fordele ved at træne i kulde – både i forhold til fedtforbrænding og formen. Årsagen er muligvis, at du træner mere intenst, for at du kan holde varmen, hvilket øger forbrændingen og styrker formen.

Prøv udendørstræning med en Bootcamp

Kunne du tænke dig at prøve udendørstræning? I så fald er en Bootcamp fra Fysio Bootcamp en god idé! Her bliver der trænet udendørs i hold med vejledning fra en uddannet fysioterapeut, som har ekspertise i, hvordan den ideelle træning skal sammensættes for dig. Dermed er du garanteret en sjov og motiverende træning med gode resultater ude i den friske og smukke natur! Der er plads til alle uanset niveau.

Vil du gerne træne med os?

Andre indlæg

Hovedpine og Fysioterapi

Nakkesmerter: Effektiv Smertelindring gennem Fysioterapi

Vil du gerne kontakte os?

Skriv en besked

         Telefon: 70 20 10 70                     Kontakt@fysiobootcamp.dk

Jeg sidder klar ved telefonen mandag – torsdag fra 12:30 til 14.30

Scroll to Top

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning

Interesseret?

Vi sidder klar Til at hjælpe dig!

Få et uforpligtende tilbud på virksomhedstræning.

Vi kontakter dig hurtigst muligt omkring jeres muligheder som virksomhed.

Skal vi finde en tid?

Gratis samtale

Book en vejledende samtale vedrørende personlig træning